De VN Onderwijsorganisatie heeft ons opgenomen in een bijzondere lijst! PetitPouss staat in de top
100 van meest veelbelovende AI-projecten die kunnen bijdragen aan het realiseren van de 17 SDG’s, de VN Sustainable Development Goals.

IRCAI, het internationale onderzoekcentrum van UNESCO voor kunstmatige intelligentie (ook wel artificial intelligence – AI) heeft een lijst met 100 projecten gepubliceerd die helpen de SDG’s te bereiken met toepassing van kunstmatige intelligentie. De projectvoorstellen komen uit én zijn bedoeld voor alle windstreken: Afrika, Europa en Noord- en Zuid-Amerika, Azië en de Stille Oceaan, en het Midden-Oosten. Onze applicatie PetitPouss is door IRCAI gewaardeerd met een vermelding in deze Top100. 

Artificial intelligence (AI) is een breed begrip. Met ons platform PetitPouss geven we niet alleen toegang tot online leren (SDG nummer 4), we leveren ook een grote bijdrage aan het overbruggen van de digitale kloof tussen Noord en Zuid. SDG nummer 10 – reduce inequalities. Oftewel: een digitale wereld voor iedereen.

Het volledige rapport wordt gepubliceerd tijdens de persconferentie in februari 2022. De volledige lijst en meer informatie vindt u via deze link

Pin It on Pinterest