Haarlemse Beatrixschool rent €6.000 bij elkaar

dec 27, 2021

Voor de bestemming van de sponsorloopopbrengst 2021 waren de leerlingen het
unaniem eens. Alles moest naar PetitPouss. “Zodat kinderen in Afrika ook digitaal
kunnen leren”.

De sponsorloop is een jaarlijks terugkerende hit op de Beatrixschool in het Ramplaankwartier in Haarlem. De editie van dit jaar was bijzonder om meerdere redenen. Directeur Anouk Woudman: “We hebben een leerlingenraad en de raad heeft alle goede doelen beoordeeld die zich hebben aangemeld. De raad was unaniem: PetitPouss”. Ook bijzonder was dat volgens Anouk “niet eerder zoveel geld is opgehaald tijdens de sponsorloop”. Toegegeven, ik kreeg kippenvel toen de kinderen mij de cheque overhandigden.

Het geld wordt goed besteed. Net buiten Niamey, de hoofdstad van Niger ligt de school Goudel Gorou – de school waar ook Samira (van de kaart) op zit. Deze publieke school heeft geen elektriciteit en er zijn drie leerkrachten voor 250 leerlingen. Met het geld van de sponsorloop kunnen we beginnen de kinderen van groep 5 t/m groep 8 goed onderwijs te geven.

We gaan een computerlokaal bouwen met zonnepanelen en batterijen. Omdat dit niet in een paar weken geregeld is, beginnen we met het neerzetten van een projector en een goede laptop. Begin januari krijgen twee ouders een training over hoe PetitPouss klassikaal is te gebruiken zodat we half januari van start kunnen. Dan kunnen we nu ook op zoek naar 25 laptops of tablets. Zodat we voor de zomervakantie de hele school aan het werk hebben met PetitPouss.

Ouders en kinderen op school in Goudel Gorou luisteren naar de presentatie van Mounkaila Mossi over computergebruik en wat PetitPouss voor hun kan betekenen. Na afloop was iedereen zo enthousiast dat directrice Balkissa Ali Kaura vroeg wanneer we gaan beginnen.

Pin It on Pinterest