Hersengymnastiek tijdens het schatzoeken

sep 13, 2022

Voor de lange vakantieperiode hebben we iets verzonnen dat heel veel ouders en kinderen enthousiast liet kennismaken met PetitPouss. We organiseerden een treasure hunt voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Een prachtige uitdaging voor het kleine brein: op avontuur om een schat te zoeken, met aanwijzingen op een schatkaart én een beetje tijdsdruk. Lukt het om op tijd de schatkist te vinden?

Iedere deelnemer kreeg een proefabonnement van één maand. Daarmee kunnen de kinderen en hun ouders of verzorgers PetitPouss samen ontdekken. Door abonnementen te verkopen aan ouders, verzorgers en scholen die het goed kunnen betalen, verzamelen we de middelen die nodig zijn om ook de meest hulpbehoevende kinderen, ouders en scholen te helpen aan online kwaliteitsonderwijs. De commerciële activiteiten van PetitPouss Togo zijn dus dienend aan onze andere activiteiten.

De verkoopafdeling van PetitPouss bestaat momenteel uit drie medewerkers en is verantwoordelijk voor de marketing en de reclame van de PetitPouss producten. Hier werken we eraan om PetitPouss tot een onmisbare bondgenootschap te maken van alle Togolese basisschoolkinderen – en natuurlijk willen dat iedereen PetitPouss
kent. Niet zonder trots wil ik melden dat we de eerste zijn in Togo die het spel aanbieden. Kinderen kennen het van TV het spel Fort Boyard waar op diverse plekken in de wereld naar schatten worden gegraven. Kinderen zijn er gek op – en wij hebben hun wensen vervuld.

Het thema van de schattenjacht was hersengymnastiek voor het kinderbrein. Het was een ideale activiteit tijdens de veel te lange vakantieperiode. Een moeder vertelde me hoe blij ze was. “Ik heb er met verschillende ouders over gesproken en we zijn zo blij met deze actie. De kinderen vinden het geweldig en wij staan versteld hoe snel zij het interactieve deel onder de knie hadden”. En laten we al het gelach niet vergeten tijdens het ballonspel.

Met deze activiteit hebben we veel publiciteit gekregen. Dat is mooi, maar we wilden ook een standpunt maken. Namelijk dat we bij PetitPouss met het aanbieden van digitaal onderwijs de sociale en emotionele behoeften van de kinderen niet verwaarlozen. Integendeel. Wij hebben met deze activiteit het belang van interactie aangegeven. Met een digitale tool bieden wij een wapen dat bijdraagt aan de motorische, cognitieve en sociaal-affectieve ontwikkeling van de kinderen van Franstalig Afrika. Te beginnen in Togo.

Sabine Pura Giire

Geschreven door Sabine Pura Giire, PetitPouss Togo

Pin It on Pinterest