Ondanks dreigingen toch onderwijs volgen

sep 13, 2022

Mounkaila Mossi was nog student toen hij bij Second Wave Education Foundation begon. Nu, bijna twee jaar later, is hij de chef van het team van de Fondation PetitPouss Niger. Hij is gedreven en bevlogen. Hij schreef een kort bericht:

Duizenden kinderen in Niger verlaten voortijdig school door conflicten, door onveilige situaties, door dreigingen van jihadisten.  Maar conflicten mogen onderwijs niet in de weg staan want onderwijs is een fundamenteel recht.

Fondation PetitPouss Niger werkt er keihard aan om elk kind in staat te stellen in alle omstandigheden onderwijs te blijven volgen. Dit doen we onder andere door ruimten te creëren waar kinderen samenkomen om digitaal onderwijs te volgen. En lukt dit niet, dan zoeken we met lokale partijen andere oplossingen in de strijd tegen het gebrek aan goed onderwijs voor op de vlucht geslagen kinderen.

Ik zie het als mijn persoonlijke roeping deze kinderen te helpen. Het betekent hun de hoop teruggeven op een mooie toekomst. Hoop die zij zijn kwijtgeraakt door angst. We werken samen met grote organisaties en gaan naar de onveilige zones rond Tillaberi.

Geschreven door Mounkaila Mossi, chef van Team Niger

Pin It on Pinterest