Een betere toekomst voor dove en slechthorende kinderen

sep 6, 2022

Dove en slechthorende kinderen staan aan de zijlijn in de Nigerijnse samenleving. Het gaat om een heel grote groep kinderen, maar je ziet ze niet. Het is alsof ze niet bestaan. Niet verwonderlijk dat ze nauwelijks onderwijs genieten. Dit is pijnlijk en onrechtvaardig – en heel erg zonde van hun talent. Bovendien: zij horen erbij! Ze maken deel uit de Nigerijnse samenleving en kunnen er een grote bijdrage aan leveren.

Het is dus absurd om dove leerlingen te reduceren tot wat zij niet kunnen. Scholen zijn vaak niet in staat om te bieden wat deze kinderen nodig hebben om mee te draaien. Met klassen van wel 80 tot 100 kinderen en één leerkracht lijkt dit onbegonnen werk.

En toch… Aanpassingen binnen een school beginnen bij de acceptatie dat deze kinderen een beperking hebben. En door hen middelen aan te reiken zodat zij lessen kunnen volgen, leerstof tot zich kunnen nemen, een diploma kunnen halen.

Met ons onderwijsplatform PetitPouss wil ons team in Niger hun visuele capaciteit optimaal benutten, met nieuwe modules waar de leerlingen mee kunnen werken, maar ook hun leerkrachten en ouders. Leren mag geen last zijn, maar voor zowel dove als horende kinderen een plezier.

Geschreven door Idamane Mohamed Halla, Hoofd Samenwerking en Programma’s bij Fondation PetitPouss Niger

We kunnen je steun voor dit project goed gebruiken. 

Pin It on Pinterest