Doneer uw bijdrage voor online onderwijs door op het beeld te klikken

Stichting Second Wave Education Foundation

geeft miljoenen kinderen in Afrika de kans op beter onderwijs.

Actueel

 

Actueel

Haarlemse Beatrixschool rent zesduizend euro bij elkaar

De sponsorloop is een jaarlijks terugkerende hit op de Beatrixschool in het Ramplaankwartier in Haarlem. De editie van dit jaar was bijzonder om meerdere redenen. Directeur Anouk Woudman: “We hebben een leerlingenraad en de raad heeft alle goede doelen beoordeeld die zich hebben aangemeld. De raad was unaniem: PetitPouss”. Ook bijzonder was dat volgens Anouk “niet eerder zoveel geld is opgehaald tijdens de sponsorloop”. Toegegeven, ik kreeg kippenvel toen de kinderen mij de cheque overhandigden.

En het geld wordt goed besteed. Net buiten Niamey, de hoofdstad van Niger ligt de school Goudel Gorou. De school heeft geen elektriciteit en er zijn drie leerkrachten voor 250 leerlingen. Met het geld van de sponsorloop gaan we een computerlokaal bouwen met zonnepanelen. Met 25 laptops of tablets, een projector en de nieuwe kracht krijgen de kinderen van groep 5 t/m groep 8 goed onderwijs. PetitPouss gaat ervoor zorgen dat alle kinderen hun toekomstdroom kunnen laten uitkomen.

Dus namens alle kinderen van Goudel Gorou en het hele team van PetitPouss – heel veel dank

Blindegeleidekinderen

Nieuwsbrief Nr1, juni 2021

Bekijk de Facebook pagina van ons team in Niamey:

Onze projecten

Stichting Second Wave Education Foundation ontwikkelt een digitaal onderwijspakket voor kinderen op de basisschool in Franstalig Afrika. De stichting is begonnen met groep 8, en is gevraagd de applicatie geschikt te maken voor de andere groepen. De naam van de applicatie is P’titPouss – fonetisch voor ‘een klein zetje’. Als logo hebben we een giraf.

logo
anbi logo
Triodos Foundation